Concreto Home bouwt traditioneel

Onze uitgangspunten zijn:

  • Marktconforme bouwproducten
  • Doordachte indelingen
  • Bijzondere architectuur

De keuze voor gebakken dakpannen i.p.v. beton geeft een kwaliteitsniveau van Concreto Home aan. Voeg daarbij de hardhouten binnendeurkozijnen en hardhouten buitenkozijnen, de PV cellen, de luchtwarmte pomp, de vloerverwarming aan toe, en men ziet een betaalbare woning met kwaliteitsmaterialen.

Bel voor een afspraak, 06-10955311 Richard Engelbertink.

De verschillende segmenten van een Concreto Home

Kom meer te weten over onze manier van bouwen.

Fundering

Een fundering is een constructiedeel dat ervoor zorgt dat het gewicht van een gebouw of constructie overgedragen kan worden op de daadkrachtige ondergrond. De fundering zorgt er dus voor dat een gebouw sterk en veilig is.

Standaard gaan we uit van een fundering op staal, uitgegraven tot op 90 cm minus Peil. We beginnen dan op een draagkrachtige ondergrond.

Op de foto ziet u geïsoleerde randbalk met wapening en aarding geschikt voor heiwerk.

Muren en wanden

Muren en wanden die deel uitmaken van een gebouw zijn onder te verdelen in:

  • buitenmuren: muren aan de buitenzijde van het gebouw;
  • binnenmuren: muren tussen de ruimtes binnen in een gebouw.

Een binnenmuur van Ytong noemt men ook wel een lichte scheidingswand, een muur daarentegen van kalkzandsteen wordt in de regel een dragend binnenspouwblad genoemd.

Concreto Home past op klantenwens ook keramische holle wandstenen toe, of lichtbeton stenen.

Installaties

Een installatie in technische zin is een samenhangend en geavanceerd systeem dat een bepaald doel dient, zoals een centrale verwarmingsinstallatie. Dit soort technische installaties wordt meestal gemaakt door een loodgieter of een installateur.

De standaard luchtwarmtepomp van Nibe heeft een 180 ltr boiler. Deze luchtwarmtepomp zorgt ook de koeling in huis op warme dagen en verwarming op koude dagen. De 180 ltr boiler zorgt voor het sanitaire warme water en het keuken warme water. De buiten unit van deze verwarmingsinstallatie staat buitenshuis binnen maximaal 15,00 mtr afstand van uw huis.

De electrische installatie en de goten met de regenpijpen horen ook bij het installatiewerk. Een luxe uitbreiding op het elctrische gedeelte is tegenwoordig een Domotica systeem, hiermee kunt diverse scenario’s inprogrammeren.

Vloeren en verdiepingen

Kanaalplaatvloeren zijn betonnen verdiepingsvloeren voor de utiliteits- en woningbouw. In de platen zijn holle kanalen aangebracht waardoor de platen lichter worden, maar bijna geen sterkte verliezen. Er kunnen overspanningen tot 18 meter bereikt worden, maar in de woningbouw zal dit niet snel nodig zijn.

Andere betonvloeren voor de verdieping zijn schilvloeren, hierop wordt een dikke laag monoliete  beton gestort en daarmee kunnen we naadloze verdiepingsvloeren maken.

Dakconstructie

Een dak is in de regel een overdekking van een gebouw. Het bestaat uit een schuine vlakken, een dakschild genoemd, of uit een horizontaal vlak, een zogenoemd platdak. Elk dak bestaat uit verschillende onderdelen. De dakbedekking is de bovenste laag, en daarom ook de meest zichtbare voor de buitenwereld. Concreto Home gebruikt standaard keramische dakpannen, gebakken pannen.

Concreto Home past prefab kapconstructies toe, dit bespaart bouwtijd en kan op 1 dag geplaatst worden.

Een huis bouwen doe je niet elke dag
Wij geven natuurlijk graag antwoord op al je vragen en samen doorlopen we het gehele bouwproces
Altijd persoonlijk contact
Altijd een vrijblijvend kennismakingsgesprek
Altijd kwaliteitsmaterialen en een bijzondere architectuur